Valami készül...

 2010.06.22. 12:13

Új filmünk blogoldala: Konstans

A Göcsej Filmszemle kapcsán szó esett filmünkről a Tolnatáj Televízióban is.

Címkék: film sajtó szemle menedék díj göcsej

Göcsej Filmszemle: III. díj

 2010.05.04. 09:05

A Menedéket neveztük a zalaegerszegi Göcsej Filmszemlére is, ahol a film 3. helyezést ért el. A Fortuna Rádió tudósítása a kétnapos szemléről itt.

 

Címkék: sajtó menedék díj függetlenfilm

Faith More

 2010.04.15. 13:07

Újabb vicces képekkel jelentkezem, íme az első:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illetve van még egy karakter poszter is, a tovább után megnézheted! :)

Címkék: fun fotó film poén gábor filmezés lovas rozi lábodi ádám váncsa gábor

Hard die

 2010.04.14. 10:37

Szerintem nem kell kommentálni:

Címkék: fun film menedék poén gábor váncsa váncsa gábor

Fun stuffz

 2010.04.07. 09:15

Filmünk utóéletéhez hozzátartozik néhány komolytalan dolog, poén, amiken azért elmosolyogja magát az ember. Ezek közül szeretnék rögtön párat bemutatni, először nézzetek meg egy kis videot:

 

Ez pedig a trailerhez kapcsolódó poszter:

 

 

 

 

 

 

Címkék: fun film menedék poén barnabás filmezés réti

Produceri díj

 2010.03.29. 16:56

Örömmel jelentjük, hogy a Menedék produceri díjat nyert a 39. Dunántúli Függetlenfilm Szemlén. Sajnos magán a rendezvényen nem lehettünk jelen, így azt se tudtuk megkérdezni, mit is jelent a produceri díj, mindenesetre jól hangzik. :) Ha valaki súgna, megköszönjük!

Címkék: sajtó szemle menedék díj függetlenfilm

A teljes film a neten

 2010.02.15. 10:14

Megvolt a premier, mindenkinek köszönjük, aki velünk volt szombat este.

Nyilvánossá tettük a filmet az interneten. Itt megnézheted!

 

Menedék from Dj Spath on Vimeo.

Címkék: film sajtó menedék

Ezúton is jelentjük minden kedves érdeklődőnek, hogy "Menedék" című rövidfilmünk elkészült, és február 13-án, 18:00 órakor a paksi művelődési központban premier vetítést tartunk. A belépés díjtalan, a programban szerepel az alkotók két további rövidfilmje:

NÉGY LÖVÉS (AXN Filmfesztivál, közönségdíj)
KILENC (CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál 1. díj)

A vetítést követően Kling László, a Pécsi Tudományegyetem – Mozgókép Tanulmányok Központ
oktatója közreműködésével a film kulisszatitkaiba nyerhetnek bepillantást.

Addig is itt vannak a filmhez készült plakátok!

Címkék: film sajtó menedék plakát filmezés babai istván

Forgatási képek a Flickeren

 2009.10.02. 10:18

Ahol látni többek közt egy rózsaszín M16A1-et és egy igazi cselgáncsos mozdulatot is.

http://www.flickr.com/photos/menedek/

Címkék: fotó menedék kezdetek

Egy amatőr filmes feljegyzései

 2009.09.17. 11:52

Nálam minden tizenkét éves koromban kezdődött, amikor '95 karácsonyán megkaptam életem első videómagnóját.Ünnepek utáni első utam a tékába vezetett, ahol úgy éreztem, megnyílt előttem a világ. Rögtön lekaptam a polcról a Cápát és a Forrest Gump-ot. Miközben a filmeket néztem a "kétfejes" magnón, csak arra tudtam  gondolni, nekem is ezt kell csinálnom. Filmezni. Akkoriban számomra teljesen elérhetetlennek tűnt egy videókamera. Miután mindent premiert megnéztem a paksi moziban és szinte az összes filmet kikölcsönöztem a tékából, bekerültem a paksi tévéhez mint egy moziműsor szerkesztője. 2000-ben, 16 évesen. Itt szerettem bele a szakmába. Megismertem a jó és a rossz oldalát is. Amikor 2004-ben Pécsre kerültem, már tévésnek mondhattam magam. Volt már elég tapasztalatom, gyakorlatom a híradózáshoz, műsorszerkesztéshez, de a filmezéshez nem.

Mindig kerestem a kreatív embereket, Pécsett is, találtam párat, egyetemi vizsgaként Boda Zsolt kollégámmal leforgattunk egy 25 perces kisfilmet Vérmunka címmel.

 Amikor visszajöttem Paksra, tévés kollégákkal (Kövi Gergő és Fellinger Józsi) megcsináltuk a "Négy lövés"-t, ami az AXN Filmfesztiválon közönségdíjas lett.

Úgy gondoltuk, valami nagyobb szabású dolgot kéne csinálni. Így indult a "Menedék". Pénzünk nem volt, csak ötletek és óriási lelkesedés. Éjszakába nyúló megbeszélések, tervezés, forgatókönyvírás, ötletelés, miközben mindannyian tudtuk, reggel nyolckor kezdődik a napi hajtás a tévénél. Nem volt egyszerű, de látszott összejöhet a dolog. Amikor megszületett a forgatókönyv végleges változata, kerestünk színészeket. Egy volt pécsi csoporttársamon keresztül megismertem Váncsa Gábort, aki segített beszervezni Lovas Rozit és Lábodi Ádámot. Már csak egy szereplőnk hiányzott, amikor úgy döntöttem, megpróbálom megnyerni a filmhez Réti Barnát. Az igazat megvallva, nagyon meglepődtem, amikor rögtön igen mondott. Gergő leszervezett mindent, szereztünk támogatókat többek között a Paksi Atomerőmű és a Puszta Lovasudvar személyében, majd augusztus végén három nap alatt, feszített tempóban leforgattuk a filmet. Tizenkilencedikén fejeztük be a forgatást, a vágás és az utómunka azóta is tart. Most már elég jól állunk, csak a hangok és pár effekt véglegesítése maradt hátra. Egy-két hét és meglesz a kész film.

De mindenek előtt tisztázni kell pár dolgot. A "Menedék" egy amatőr film. Sőt, én inkább kezdő filmenek nevezném. Szinte mindannyian kezdők vagyunk a szakmában (egyedül Barnát leszámítva), most tanuljuk a filmes elemeket, dramaturgiai fordulatokat, trükköket, és az egész nyelvezetet. Ezért nem is mondjuk azt, hogy a "Menedékben" a magyar "Ember gyermekét" tiszetelhetitek. Nem is mondhatjuk, és nem is akarjuk. Filmünk egy amatőr produkció, amivel szeretnénk megmutatni, hogy szinte nulla pénzből is lehet élvezhető, szerethető filmet készíteni. Persze, nem lesz tökéletes. Leginkább akkor, ha összehasonlítgatnak minket, profi külföldi filmek stábjaival. Ott még nem tartunk, és egyelőre nem is fogunk. De nem hazudok, ha azt mondom, nem is akarunk. Ahhoz, hogy egy nagyfilmet megcsináljunk, még nagyon sokat kell fejlődnünk. A "Menedék" is egy ilyen állomás az életünkben. Egy film, amiből sokat tanulunk és erőt ad a következőhöz. Ez egy low-budget amatőr film. Kérünk benneteket, kezeljétek is úgy.

Köszönjük mindenkinek, aki kiállt a film mellett. Köszönjük a színészeinknek, és a stábnak, akik mindent megtettek, hogy a "Menedék" egy jó film legyen!

 

Menedék, teljes előzetes!

 2009.09.16. 16:45

Elkészült a több mint két perces előzetes is. Jó szórakozást!

Az első SPOT!

 2009.09.13. 13:14

Szombat éjjel a képanyag finomítása közben csináltam egy nagyon rövid spot-ot. Ez inkább egy kis teaser, sok minden nem derül ki a filmről. Jövő héten kijön egy hosszabb kb. másfél perces trailer is.

Pillanatképek a forgatásról

 2009.09.10. 11:33

Forgatás Felsőrácegresen

Címkék: fotó film filmezés réti barnabás lovas rozi babai istván

Itt tartunk most

 2009.09.08. 20:03

Miközben a honi netes fórumok arról vitatkoznak, miért beszélnek magyarul a HALO3 trailerében, mi a jól értesültek mosolyával arcunkon dolgozunk tovább a filmünkön. A munka lassan újabb mérföldkőhöz ér: hamarosan befejeződik a vágás, ma 17 percnél tartunk a kb. 20-ból. Ha ez kész, jöhet majd a hang rendberakása, az effektezés, készülhet a zene. És akkor még nem említettem a stáblistát.

Joe már nagyban próbálgatja a torkolattűz-effekteket és keresi a megfelelő hangokat. Mi Pistivel közben a második álomjelenetet próbáljuk úgy megcsinálni, hogy az közérthető legyen, ugyanakkor nem szájbarágós. Hogy ez mennyire sikerül, az majd a tesztvetítéseken derül majd ki. Ezúttal nem mutogatjuk boldognak-boldogtalannak a félig kész filmet, ahogy a Négy lövésnél tettük. Most szűk körű tesztvetítés után egy tesztsor segítségével faggatjuk majd ki a közönséget, "átjön"-e a film. A terveink szerint lesz "élő" és netes tesztvetítés is, ha jelentkezel valamelyikre, jelezd kommentben!

Címkék: film menedék kezdetek filmezés

Gábor és a Halo 3 trailer

 2009.09.05. 18:23

A héten kijött Váncsa Gábor kollégánk előző munkája, a Halo 3: ODST című számítógépes játék élőszereplős előzetese. Ezúton is gratulálunk Gábornak a trailerben nyújtott nagyszerű játékához, valamint örülünk annak, hogy nem futott rá egyetlen aknára sem a Halo forgatáson! Csak így tovább!

 

Címkék: halo gábor váncsa odst

Pillanatképek a forgatásról

 2009.09.03. 12:14

Váncsa Gábor

Címkék: fotó film filmezés váncsa gábor

Első sajtóvisszhangok

 2009.09.03. 08:55

Duplaoldalas fotóriport a forgatásról a Paksi Hírnök legújabb számában.

Címkék: fotó film sajtó filmezés réti barnabás lovas rozi lábodi ádám váncsa gábor

Pillanatképek a forgatásról

 2009.09.01. 19:35

Vicces kedvű katonáink

Címkék: fotó film filmezés

Utóforgatás

 2009.09.01. 19:25

 

A hétvégén utóforgattunk és felvettünk egy monológot. Fura volt visszatérni a forgatási helyszínekre: Rácegrespusztára és Cseresznyésbe. Feleségem, aki elkísért minket, még Joe elveszett bajonettjét is megtalálta a fűben, ami egyébként világháborús relikvia. Lehúztunk egy tételt a veszteséglistáról.

Címkék: film filmezés

Csináld magad effektek

 2009.09.01. 19:09

Erről a honlapról sokat tanulhat az ember: www.indymogul.com. Kattints, ha te is low budget vagy no budget filmforgatáson gondolkodsz!

Címkék: film filmezés

Pillanatképek a forgatásról

 2009.08.29. 21:09

Lábodi Ádám és Lovas Rozi

Címkék: fotó film menedék lovas rozi lábodi ádám

Így indult (3)

 2009.08.29. 20:48

Szóval posztapokaliptikus kamaradráma. Ezt a szóösszetételt először csak tréfásan használtuk a Menedékre, de aztán rajta ragadt. Azért posztapokaliptikus - hangzik el a Fortuna Rádió egyik műsorában -, mert egy, a fél emberiséget elpusztító betegség utáni világban játszódik. Kamaradráma pedig azért, mert négy szereplő, a menedék lakóinak sorsát követhetjük végig. A betegség egyébként egy elképzelt gyógyszer: a Felingerum mellékhatása. A háttértörténet szerint a Felingerumot az ötvenes években találják fel. A csodaszernek kikiáltott készítmény az egész világon elterjed. Mire rájönnek végzetes mellékhatására, már késő, az emberiség nagy részét kipusztítja.

Néhány cikk a Felingerumról:

(Folyt. köv.)

Címkék: film menedék kezdetek filmezés

Pillanatképek a forgatásról

 2009.08.28. 10:41

Lovas Rozi és Réti Barnabás

Címkék: fotó filmezés réti barnabás lovas rozi

Így indult (2)

 2009.08.28. 10:32

Amikor 2009 elején megnyertük az AXN közönségdíját, az volt legviccesebb, amikor az újságírók a film költségvetéséről kérdeztek. 8.000-10.000 Ft-ból csináltuk, mondtuk akkor, amiben benne volt egy netes aukción vásárolt airsoft pisztoly, egy játékboltban vásárolt másik fegyver, két ing és a házilag készített művér titkos összetevői.

A Menedék esetében ezt a költségvetést kissé túlléphettük, köszönhetően többek között a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek, a Puszta Lovasudvarnak és több más támogatónak. A Bála Mix  például használt ruhákkal, a Fritz Belsőépítészet a fahrtkocsi elkészítésével támogatta a filmet. Ja, az ebédünket a Gyafix Kft. szállította. Nem feledkezhetünk meg munkahelyünkről, a TelePaks Nonprofit Kft.-ről, ami a technikát biztosította és biztosítja számunkra. Remélem, nem hagytam ki semmit.

(Folyt. köv.)

Címkék: film menedék kezdetek szponzor